Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е горд от представянето на своя тим след загубата с 0:3 на своя състав при гостуването на Ливърпул в голямото дерби на 12-тия кръг на Висшата лига. Мениджърът не пожела да коментира съдийските решения, особено неотсъдената дузпа в първите минути на срещата след играта с ръка на Трент Алекзандър-Арнолд в наказателното поле.

„Ние показвахме, че сме шампиони. Играхме на стадион, където е много трудно да се играе, срещу най-добрият отбор в Европа. Бяхме страхотни“, започна Гуардиола.

„Не искам да коментирам решенията на съдиите, Каквото исках да кажа на съдията съм го казал. Играхме добре, играхме нашият футбол. Това беше най-доброто ни представяне през сезона. Показахме, че сме шампиони през последните 2 сезона. Ако те спечелят през този сезон, аз ще съм първият, който ще ги поздрави“.

„Те вкараха 3 гола, затова загубихме. Има много неща, които могат да се кажат. Нещата са подобни на двубоите през миналия сезон на четвъртфиналите в Шампионската лига. Резултатите не винаги отразяват представянето на терена. В тази лига винаги има много трудни момент и трябва да сме готови за битка. Положението е каквото е и е важно да се развиваме като отбор. Ще се върнем у дома и ще продължи мда правим нещата добре“.

„Менди не беше тренирал през последните дни и му трябва още време, за да се възстанови. Анхелино изигра чудесен мач“.

„Има три отбора пред нас в класирането и те имат по-добри шансове да бъдат шампиони. Всичко може да се случи във футбола. Горд съм да видя отбора ми да играе по този начин на такова място“.