Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отново изрази задоволството си, че разполага в състава си със звездата Ерлинг Халанд. Наставникът смята, че нападателят има още какво да разкрие от потенциала си.

„Ако в следващите 100 мача успее да вкара 99 гола, това е нещо нормално, според мен. Ще съм повече от доволен. Мисля, че прогресът му е плод на опита, от мач на мач, защото не може да се подобриш без да играеш. Той ще се усъвършенства като играч, това ще се случи естествено“, сподели мениджърът на „гражданите“.

„В сравнение с миналия сезон той се чувства по-добре. Пристигна от Борусия Дортмунд с много проблеми, особено мускулни. Имаше известни затруднения. Той е щастлив тук и няма никакви проблеми, но това, което казах важи напълно и за Кевин де Бройне. На всеки три или четири дни - мач, мач и мач“, каза още наставникът.

„Не очаквам да вкарва по 2-3 гола във всеки мач, но това се случва в момента. Не е проблем, защото знам на какво е способен, но мисля, че разликата с миналия сезон е, че се справя добре. И не само той - всички футболисти разбират, че той може да покаже най-доброто от себе си“, добави Пеп Гуардиола.

Наставникът отговори на въпроса дали представянето на норвежкия нападател го изненадва. „Малко, да. Знаеш ли защо? Играх 11 години професионално и вкарах 11 гола. Този човек вкара девет пъти в четири мача..."