Манчестър Сити направи нова крачка към спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. В мач от 35-ия кръг шампионите победиха с 2:1 у дома Лийдс, който е застрашен от изпадане. Мениджърът на тима Пеп Гуардола беше доволен от успеха.

"Изиграхме изключителен мач", каза Гуардиола пред ББС.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

"Притежанието ни на топката беше наистина добро. Първото полувреме беше изключително. Може би не бяхме толкова агресивни, колкото би трябвало. Второто полувреме . . .  не трябва да забравяме, че това са три мача в рамките на шест дни и има доста психическо напрежение. В края мачът може да приключи с дузпа. Но те вкарваха и ние трябваше да страдаме. Но ние играхме наистина, наистина добре", добави мениджърът.

В 84-ата минута Гюндоган пропусна дузпа, стреляйки в гредата от бялата точка. Гуардиола искаше Ерлинг Холанд да изпълни дузпата, като извика: "Ти вземи топката", но Гюндоган се зае с изпълнението и изпусна.

"Това показва колко мил и щедър е Ерлинг. Ако е 4:0 при оставащи 10 минути минути, добре. Но при 2:0? Ерлинг е най-добрият изпълнител на дузпи в момента, така че той трябваше да я изпълни", коментира испанецът.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева