Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали своите момчета за трудно постигнатия успех с 2:1 над Ливърпул във Висшата лига. Испанецът призна, че загубата е била изключена като опция пред неговия състав, защото до голяма степен би лишила актуалния шампион на Англия от възможността да защити короната си.

Победният гол на Лерой Сане съкрати изоставането на „гражданите” до само 4 точки зад Ливърпул, който остава на върха във временното класиране. „Мачът беше истински дуел и за двете страни. Ние победихме един невероятен отбор. Бяхме изключителни от първата минута. Много се радваме на победата, с която съкратихме изоставането си. Всичко е отворено”, заяви Гуардиола минути след последния съдийски сигнал на Антъни Тейлър.

„В момента не разполагаме с ляв бек. Големи комплименти за Аймерик Лапорт, който се изправи срещу такива нападатели. Всички бяха невероятни.”

„Ливърпул рядко допуска голове, а ние вкарахме два. Играхме с кураж, бяхме агресивни в пресата си. Те са невероятни бързи, когато получат пространства в тила ни, толкова са опасни. Ако бяхме загубили днес, нещата почти приключваха. Щеше да е много трудно. Сега сме на 4 точки зад тях и те остават лидери. Длъжни сме да се борим, но тази победа ни зарежда с увереност.”

„Аз съм горд от момчетата, но не само днес. Загубихме 2 мача в рамките на 4 дни, но никой не може да забрави какво постигнаха те през последните 16 месеца. Знаехме, че днес играем финал. Ако бяхме загубили, всичко приключваше.”

„Само похвали за тези удивителни футболисти. Точно така трябва да играем в Шампионската лига. И двата отбора опитаха да търсят слабите си страни, ние не бяхме уплашени, не знаехме що е страх, а бяхме поставени под голямо напрежение.”

„Те са лидерите, водят с 4 точки, но съкратихме изоставането си. Знаехме, че ако спечелим, ще сме на позиция да гоним титлата. Ако бяхме загубили – край.”

„Не помня друго първенство да е било толкова оспорвано, с толкова големи претенденти за трофея. Силите са толкова изравнени, че всеки мач е финал”, добави Гуардиола.