Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини почти сигурно ще си заработи наказание заради коментарите си по адрес на съдията Марк Клатенбърг след загубата от Тотнъм с 1:2 от 26-ия кръг на Висшата лига. Чилиецът вини изцяло рефера за спорната дузпа, с която лондончани откриха резултата в 53-ата минута.

Наказателният удар бе отсъден заради игра с ръка на Рахийм Стърлинг, който скочи и подложи гръб, за да спре центриране на Дани Роуз. Кълбото отскочи от тялото му и след това може би срещна ръката, а това бе достатъчно на Клатенбърг да посочи бялата точка.

„Това беше дузпа, която реферът Марк Клатенбърг искаше да отсъди и той даде знакът. Решението бе абсолютно грешно. Топката първо удари Рахийм в гърба, а после в лакътя му. Стърлинг дори не беше с лице към нея“, претендираше Пелегрини.

„Същият рефер свири и първия мач, когато ни вкараха два гола от чисти засади и загубихме с 1:4. Днес това беше решаващият момент, преди това те почти нямаха изстрел във вратата, нямаха положения. Ние рискувахме, отборът показа добър дух, ала това не ни стигна“, заключи Пелегрини.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS