Отборът на Манчестър Сити претърпя второ много тежко поражение, което може да се окаже решаващо за шампионските амбиции на тима. „Гражданите“ загубиха от прекия си конкурент за първото място – Тотнъм. „Шпорите“ се наложиха с 2:1 на „Етихад“ и се изкачиха на второто място във временното подреждане с актив от 51 точки. Толкова има и градския съперник Арсенал, който по-рано днес победи драматично лидера Лестър с 2:1, с гол в последната минута на срещата.

В предишния си домакински двубой, тимът на Мануел Пелегрини допусна загуба и от Лестър с 1:3.

По време на срещата бе почетена паметта на четиримата членове на британската музикалната група Viola Beach и техния мениджър, които намериха смъртта си в автомобилна катастрофа в Швеция.

Мачът на „Етихад“ започна във вихрено темпо, подобаващо за двубой между два от тимовете, които заемат челни места във временното класиране на Висшата лига. Очаквано домакините бяха по-напористият тим и логично първите две добри ситуации в срещата бяха на сметката на „гражданите“.

Звездата на Сити Серхио Агуеро бе близо до откриване на резултата в 10-ата минута. След центриране отляво, Фернандиньо успя да отклони топката с глава към Агуеро, който бе оставен абсолютно непокрит, но ударът му мина високо над вратата.

Малко по-късно Давид Селва проби отлично по лявото крило и стреля, но бранител на лондончани успя да блокира и да избие в корнер. В 23-ата минута Рахийм Стърлинг също пробва късмета си, но и неговият удар попадна в тялото на защитник и не застраши Уго Лорис.

Футболистите на Тотнъм трудно успяваха да организират интересни атаки към вратата на домакините, като играчите на Сити умело пресираха своя противник дълбоко в собствената му половина.

29-ата минута все пак гостите погледнаха по-смело към вратата на Джо Харт. След продължителна атака за „шпорите“ Кристиан Ериксен пробва далечен удар, но стражът на домакините бе на мястото си и успя да избие.

Три минути преди края на частта Дани Роуз се озова на отлична позиция, стреля, но топката бе избира от Сабалета в корнер.

Второто полуврме започна отлично за гостите от Лондон. „Шпорите“ успяха да поведат в резултата в 53-ата минута от дузпа. Главният рефер Марк Клатънбърг посочи бялата точка, след като прецени, че Раийм Стърлинг е играл с ръка в наказателното поле след центриране отляво. Телевизионите повторения обаче не бяха категорични, че рекордната покупка на „гражданите“ наистина отклонява топката с ръка.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Хари Кейн и не сгреши. Англичанинът стреля хладнокръвно и даде преднина на своите.

Домакините имаха отлична възможност да изравнят само няколко минути по-късно. Яя Туре стреля страхотно от пряк свободен удар, но за негово нещастие, топката срещна напречната греда зад Уго Лорис.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини все пак съумяха да изравнят четвърт част преди края. В ключова фигура за домакините се превърна 19-годишният нигериец Келечи Ихеаначо, който се появи в срещата като резерва.

Младокът реализира 9-ия си гол от началото на сезона. Ихеаначо бе поставен непокрит на точката на дузпата и след подаване отляво, с мощен шут прати топката под гредата.

Радостта на домакините обаче на трая дълго. В 83-ата минута, лондончани взеха нова преднина след изключителна грешка на опитния Венсан Компани. Белгиецът загуби нелепо топката в центъра на терена и позволи на Ерик Ламела да изведе по прекрасен начин Кристиан Ериксен, който напредна и със силен удар прати коженото кълбо под плонжа на Джо Харт.

В заключителните минути домакините стигнаха до няколко мелета пред Уго Лорис, но до сериозен удар към него така и не се стигна.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS