Вратарят на Уест Хем Лукаш Фабиански вероятно ще се нуждае от операция, след като разкъса бедрен мускул на десния крак и ще отсъства от терените в следващите три месеца, заяви мениджърът на „чуковете“ Мануел Пелегрини.

34-годишният поляк получи травмата след изпълнение на удар от вратата при равенството с Борнемут 2:2 миналия уикенд, принуждавайки чилийския наставник да го замени с Роберто Хименес, който дойде в края на миналата кампания и дебютира срещу „черешките“ във Висшата лига.

„Медицинският щаб ще прецени днес или утре дали Фабиански ще се нуждае от операция на разкъсания мускул или ще се възстанови без хирургическа интервенция. Но, мисля че и при двата случая, той едва ли ще се завърне в игра в следващите три месеца“, започна той на пресконференция преди съботното домакинство на Кристъл Палас.

Фабиански запази три сухи мрежи от началото на сезона и помогна на Уест Хем да се изкачи на пета позиция в класирането, но Пелегрини отрече да подписа със свободен агент, за да намери заместник на полския национал.

„В момента разполагаме с Роберто и аз му имам доверие. Сигурен съм, че той ще се представи добре срещу Палас. Дейвид Мартин пък разполага с нужния опит в лигата. За момента ще оставим нещата по този начин относно вратарския пост“.

Уест Хем е в момента пред три от така наречения „Топ 6“ в Премиършип – Тотнъм (шести), Челси (седми) и Манчестър Юнайтед (десети) – в таблицата с 12 точки от седем срещи.

Въпреки това, чилийският специалист заяви, че е твърде рано тимът да се счита за претендент за топ 6, което ще им осигури и място в европейските клубни турнири през следващия сезон.

„Не мисля, че това е моментът да правим заключения за други отбори. Може би големите отбори, в този момент, не се представят на очакваното високо ниво. Остават ни още 30 мача, в които ще се разиграят много точки. Трябва да се концентрираме и да продължим да играем по начина, по който го правим до момента, да бъдем солиден отбор в защита и да продължим да бележим голове.

"Впоследствие ще видим кои шест тима ще се изкачат до първите шест позиции в таблицата. Винаги вярвам. Трябва да разполагаш с психологическа устойчивост, която отразява опитът ти да се класираш за Европа. По начина, по който играем, ние се подобряваме много, и това е една от причините, поради които вярваме, че може да го постигнем“, завърши Пелегрини. /БГНЕС