Новакът в Премиър лийг Брентфорд не допусна поражение от временния лидер – Ливърпул, като двата отбора записаха зрелищно равенство – 3:3, на „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм”. Срещата предостави много емоции и драма, а ранен тон даде Ийтън Пинок, който откри в 27-ата минута, за да може Диого Жота да изравни четири по-късно.

Мохамед Салах даде превес на гостите от Мърсисайд в 55-ата минута, реализирайки своя гол №100 с фланелката на Ливърпул във всички надпревари, но Витали Янелт отново изравни резултата в 63-ата. Къртис Джоунс повторно изведе Ливърпул напред в 67-ата, но Йоан Уиса се разписа ефектно в 82-ата, за да донесе точката за „пчеличките”.


Gulliver/GettyImages
52 снимки


В седмата минута гостите от Мърсисайд стигнаха до първата си опасна възможност. Роберто Фирмино се пребори за топката и пусна пас зад отбраната на "пчеличките" за Мохамед Салах. Египтянинът прати топката между краката на вратаря Рая, но Кристофър Айер със самопожертвователна намеса изби в сетния миг преди кълбото да влети във вратата на домакините. Топката отиде в Садио Мане, но неговият удар от малък ъгъл бе неточен.

Отговорът на домакините бе моментален, като в деветата минута Айвън Тоуни изпревари Ван Дайк и стреля с глава, но неточно. Секунди по-късно Тоуни спечели въздушен двубой и насочи топката към Мбемо, а той сви за Онеика, но ударът на последния бе прекалено неточен. След 10 минути игра Брентфорд стигна до идентично положение, като това на Салах малко преди това. Браян Мбемо бе изведен зад отбраната на Ливърпул и копна над Алисон, но Жоел Матип изби току преди топката да бе влетяла във вратата на камерунския бранител.

Темпото в Лондон поспадна, а в 23-ата минута Фабиньо опита да изведе Салах зад защитата на Брентфорд, но Ийтън Пинок с глава прати кълбото в корнер. Домакините отиграха заучено положение в 27-ата, което им даде резултат и те октриха, след като Пинак бе намерен на втора греда, където Пинок изпревари Фабиньо и с десния крак даде превес на "пчеличките" - 1:0.

Радостта у футболистите на Томас Франк трая по-малко от 4 минути, когато в 31-ата минута Джордан Хендерсън отправи безупречно центриране между централните бранители на Брентфорд за Жота, като португалецът отблизо матира Рая - 1:1.

Шест преди края пък вратарят на Брентфорд Давид Рая направи изключително спасяване, след като Къртис Джоунс отправи удар по земя и след рикошет кълбото срещна десния страничен стълб. То отиде в Жота, който шутира, но със светкавична реакция испанецът с ръце спря Жота да вкара втори гол. В добавеното време на първата част Александър-Арнолд шутира от пряк свободен удар, но над напречната греда на Рая.

Пет след подновяването на втората част пък Аяер от домакините увисна след центриране отляво, но Жота не огира максимално добре, за да се стигне до втори гол за гостите от Ливърпул. В 54-ата минута 19-кратният шампион на Англия обърна резултата в своя полза, след като Мохамед Салах стигна кота '100' при головете с екипа на Ливърпул. Египтянинът бе изведен с пас зад отбраната на домакините от Фабиньо и №11 с левия крак елиминира съпротивата на Рая.

В 63-ата минута отборът на Брентфорд изравни резултата. Топката някак си се озова в краката на Понтус Янсон, който стреля в напречната греда, а топката се върна в Янелт, който отблизо с глава изравни - 2:2.

Две по-късно обаче гостите отново бяха напред в резултата. Те разиграва търпеливо топката отдясно наляво, а кълбото бе подадено за Къртис Джоунс. Юношата на Ливърпул нанесе мощен удар по нея, като не остави никакви шансове на Рая да се намеси и стори нещо - 3:2 за гостите.

Домакините не се отказаха да търсят повторно изравняване и това стана в 82-ата минута. Йоан Уиса се разписа по елегантен начин след подаване отдясно и прехвърли сътоборника си Айвън Тоуни, както и Алисон за 3:3.

Три преди края пък Айвън Тоуни вкара четвърти гол във вратата на Ливърпул, след като бе точен, но нападателят бе в засада и попадението бе отменено. В добавеното време Мане опита да комбинира с Фирмино, който бе на няколко метра от вратата на Рая, но преди това бранител на домакините игра с кълбото, но стражът на Брентфорд направи поредното си магнетично спасяване.

FT / БРЕНТФОРД 3:3 ЛИВЪРПУЛ

1:0 Ийтън Пинок (27)

1:1 Диого Жота (31)

1:2 Мохамед Салах (55)

2:2 Витали Янелт (63)

2:3 Къртис Джоунс (67)

3:3 Йоан Уиса (82)

Рефер: Стюарт Атуел

Стадион: "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм"

Брентфорд: Рая, Айер, Янсон, Пинок, Канос, Янелт, Ньоргор, Ониека, Хенри, Мбемо, Тони

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Салах, Жота, Мане