Мениджърът на Кристъл Палас Патрик Виейра призна, че е останал изненадан от факта колко добър футболист е Конър Галахър. 22-годишният халф пристигна на "Селхърст Парк" през лятото на миналата година под наем от Челси и не само се утвърди в титулярния състав, но се превърна в лидер на "орлите" и получи повиквателна за националния отбор на Англия.
 
"Бях изненадан колко добър завършващ удар има Конър, каква енергия притежава и кога да влезе в наказателното поле, за да вкара гол", каза Виейра пред Скай Спортс.
 
От началото на кампанията младият англичанин има осем гола и участие в общо 11 попадения, което е повече от всеки друг играч на Кристъл Палас. "Орлите" са на път да запишат най-високото класиране в историята си във Висшата лига, а освен това достигнаха и до полуфиналите за купата на Англия, където срещат Челси. Особено впечатляващо бе представянето му в двубоя с Евертън от четвъртфиналите миналия месец, когато асистира на Мишел Олис и изигра ключова роля за попадението на Уил Хюз за крайното 4:0.
 
"Той е отборен играчи и това е нещото, което харесвам най-много в него. Той не се страхува да се жертва за отбора на терена. Щастлив съм, че това се оценява заради головете, които вкарва, но истината е, че той прави всичко за отбора", добави Виейра.
 
Няколко дни преди победата на Евертън Кристъл Палас направи нулево равенство с Манчестър Сити. В него Галахър направи само 39 докосвания до топката, но пробяга 12,3 километра - с повече от километър повече от всеки друг свой съотборник в мача. Това бе и четвъртият път през сезона, в който Галахър преминава границата от 12 километра на мач.
 
"Мениджърът иска от мен да пресирам и това е, което правя", каза Галахър. 
 
От играта му възхитен остана и националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт, който го засипа с похвали след дебюта му в контролата с Швейцария. Полузащитникът на Кристъл Палас бе избран за "играч на мача".
 
"Това момче е заразително, не смятате ли? Мисля, че играта му дава тон на всички в отбора", каза Саутгейт след двубоя с "кръстоносците".
 
Според Виейра обаче младият халф има накъде още да се развива.
 
"Едно от полетата, върху които той може да работи най-много, е да успее да канализира енергията си. Той ми прилича на Рей Парлър, но има головия усет на Франк Лампард. Той притежава толкова много сила и мощ, толкова много подвижност, но трябва да намери правилното време, за да ги използва. Понякога той прави спринтове, от които няма нужда. Понякога ми се иска да му кажа, че трябва да запази енергията си за по-подходящи моменти. Но и не ми се иска да отнемам натуралните качества от играта му. Той е невероятен играч и невероятен човек. Дава всичко от себе си и в отношенията си със съотборниците си и треньорите. С времето той ще рафинира играта си с опита, който трупа", завърши Виейра.