Интригата за титлата в Англия се рестартира с пълна сила, след като Кристъл Палас победи Челси на „Стамфорд Бридж“ с 2:1 в лондонското дерби от 29-ия кръг на Първа лига.

Страхотни първи 15 минути на двубоя доведоха до трите гола в двубоя и постигнатия обрат за гостите, които до края на двубоя успяха по впечатляващ начин да запазят аванса си и да нанесат четвърта загуба през сезона на лидера в класирането.

В същото време Тотнъм победи Суонси с 2:0 и по този начин намали аванса на Челси в класирането на 7 точки. Победата пък бе много ценна за Палас, защото с нея тимът вече има 31 точки и е на 4 над зоната на изпадащите.

Тотнъм използва грешната стъпка на Челси и го доближи

Юнайтед с домакински хикс срещу УБА, Моу гледа лошо

Мачът на „Стамфорд Бридж“ започна шеметно с три попадения в първите 11 минути. Домакините откриха резултата в 5-ата минута, в която Еден Азар подаде перфектен пас по земята за връхлитащия Сеск Фабрегас, който засече за 1:0 с помощ от страничния стълб.

4 минути по-късно гостите изравниха чрез Уилфрид Заха, който бе точен с хубав изстрел от 14 метра.

2 минути по-късно пък контра атака на Кристъл Палас доведе до пълния обрат. Кристиан Бентеке започна пробива в половината на съперника, но загуби топката. Тя обаче попадна в Заха, който го изведе, след което Бентеке с технично изпълнение вкара за 2:1.

В 23-ата минута Уейн Хенеси измъкна отбора си с блестяща проява след шут от близко разстояние на Диего Коста. Отново Хенеси спаси гостите в края на първото полувреме след ново впечатляващо спасяване след удар с глава на Неманя Матич.

Първото по-сериозно положение през втората част бе за Палас, но Заха не успя да удвои аванса на своя отбор.

В последните 15 минути Челси засили натиска в търсене на изравнително попадение. Коста стреля извън вратата от добра позиция, а Фабрегас пропусна, излязъл сам срещу Хенеси.

В добавеното време от 7 минути, което се превърна в над 10, „сините“ така и не успяха да застрашат вратата на героя Хенеси и така Кристъл Палас се поздрави с неочакваната победа.

Лошата новина за победителите бе тежката контузия, която Скот Дан получи след сблъсък с Диего Коста.