Отборът на Кристъл Палас спечели третото място в турнира за Купата на Висшата лига в Азия. Лондончани се наложиха с 2:0 над Уест Бромич Албиън в двубоя, който се игра в Хонг Конг.

След поражение от Ливърпул в първия мач от надпреварата, днес възпитаниците на мениджъра Франк де Бур намериха верния път към успеха с попадения през първата част. Точни за Палас бяха Лука Миливоевич и Бакари Сако.

Това бе втора победа за „орлите” под ръководството на новия си холандски мениджър. В първата проверка преди началото на сезона Кристъл Палас се наложи над скромния тим на Мейдстоун
Юнайтед с 3:1.

Франк де Бур отново заложи на схема с трима централни бранители, като този път ходът му се оказа успешен. Специалистът обяви, че именно това ще бъде подходът му и в официалните мачове през сезона. 

Резултатът в мача бе открит още в 12-ата минута, когато Лука Миливоевич стреля прекрасно от пряк свободен удар и не остави никакви шансове на вратаря на УБА.

Малко преди почивката Бакари Сако направи страхотен пробив, поемайки топката в центъра на терена и стреля от повече от 25 метра и след щастлив рикошет удвои преднината на своите.

През втората част играта се накъса значително най-вече заради направените смени в двата тима и нови голове не паднаха.

Финалът в турнира е по-късно днес между отборите на Лестър и Ливърпул и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.