Отборът на Бърнли продължи със силното си представяне от началото на сезона във Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Шон Дайш записаха нов успех в шампионата, а този път в жертва на тима падна Нюкасъл.

В мач без особени футболни достойнства, домакините се наложиха с минималното 1:0, а голът за успеха вкара ирландския национал Джеф Хендрик.

Единствения гол в срещата падна едва в 74-ата минута, а преди това чистите голови положения в мача почти липсваха. Най-добрата възможност за гостите от Нюкасъл бе на сметката на Айозе Перес, чийто удар бе спасен от Ник Поуп в 50-ата минута.

Победният гол за Бърнли в мача дойде след грешка при изнасянето на топката от страна на Нюкасъл. Домакините отнеха и организираха бърза контраатака, при която Робърт Елиът спаси единия от ударите, но при последвалото прекрасно центриране на Гудмундсон отдясно, към абсолютно непокрития Хендригк, вратарят нямаше какво да направи.

В последния четвърт част футболистите на Нюкасъл хвърлиха всичко в предни позиции, но стражът на Бърнли Поуп показа класа и успя да запази вратата си суха.

С ценните три точки днес, тимът на Шон Дайш се изкачи на седмото място във временното класиране на Висшата лига, изравнявайки се по точки с шестия Ливърпул. Нюкасъл пък се смъкна до деветото място в таблицата.