Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, който наскоро обяви раздялата си с тима след края на сезона, отново хвърли в догадки привържениците. Френският специалист заяви, че решението му да напусне тима не било точно негово. 

Интересно: Венгер ще "каже всичко” след края на сезона

"Решението да напусна точно в този момент не е съвсем мое. Към момента съм фокусиран върху това, което правя всеки ден. Работя, както съм го правил винаги", коментира Венгер.

68-годишният наставникът разкри, че ще продължи да работи със сигурност в бъдеще, но не е готов да се ангажира с нищо конкректно към момента.

Една от основните цели пред Венгер към момента е титлата в Лига Европа. Предвид факта, че тимът загуби финала за Купата на Лигата в Англия, отпадна от ФА Къп и са на един мач от това да загубят математически шанс за топ 4 във Висшата лига, вторият по сила европейски клубен турнир си остава единственият шанс за спечелването на купа.

Венгер: Ако не спечелим Лига Европа, ще е разочароващо

Това обаче минава през отстраняването на Атлетико Мадрид в полуфиналите, което няма да е лека задача. Първият двубой между Арсенал и Атлетико е в четвъртък на лондонския „Емирейтс”.