Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, който преди два дни обяви оттеглянето си от поста след 22 години вярна служба, даде интересно обещание. 68-годишният французин многозначително обяви, че ще разкаже всичко около раздялата с топчиите, щом сезонът приключи.

Анчелоти: Арсенал? Всичко зависи от офертите

За Венгер футболът не свършва с Арсенал

На този етап специалистът, който донесе 3 шампионски титли на Арсенал и 7 Купи на Футболната асоциация, заяви, че фокусът пада единствено върху успешния край на сезона. Той би могъл да приключи с трофей, ако лондончани се справят с Атлетико Мадрид в полуфиналите на Лига Европа.

„Не искам да говоря твърде много за това сега, но както казах в петък, благодарен съм за привилегията да служа на клуба с пълна отдаденост и честност в течение на толкова много паметни години”, заяви Венгер.

"Лондонска война" за Луис Енрике

„Първо и преди всичко, съм фокусиран върху предстоящите мачове. В крайна сметка моята работа е да спечеля следващия мач и трябва да отделим настрана чувствата и емоциите, които вървят ръка за ръка с едно подобно решение. Желая да си върша работата както трябва до самия край.”

„Заемам този пост вече доста дълго време. Преминах през доста тежки периоди, така че се научаваш да се справяш с трудните ситуации.”

ПСЖ предлага ръководен пост на Арсен Венгер

„По-късно ще кажа всичко, но в момента е важно да мислим сама за това, което е от значение. Говоря за резултатите в предстоящите срещи. След този мач идва ред на следващия. Може би след сезона ще говоря повече.”

„Вярвам, че сега много хора се интересуват от това кой е начело на клуба и отбора. Посветих целия си живот, за да направя този клуб солиден, със здрави основи. Винаги съм твърдял, че бих желал да си тръгна от Арсенал, като оставям възможност на моя наследник да намери солиден и амбициозен клуб”, допълни още Венгер.