Манчестър Юнайтед меко казано не се радва на особено успешен сезон, а критиките към Жозе Моуриньо не спират нито за миг. Те много често са свързани и с отношенията на Специалния със звездата на "червените дяволи" Пол Погба. Те са доста обтегнати като португалецът постоянно критикува халфа. Само че според Майкъл Оуен за играта на Погба е виновен именно Моуриньо.

"Смятам, че той е играч от абсолютна световна класа, ако играе по определен начин и в определен отбор. Ядосвам се, когато го видя, защото знам, че той е по-добър от това, което виждаме всяка седмица. Почти изцяло съм на негова страна, защото мисля, че начинът, по който играе отборът и по който треньорът го поставя, не му позволява да покаже най-доброто от себе си", сподели бившият нападател на Юнайтед.

"Мисля, че треньорът трябва да поеме част от вината - системата, начинът, по който го кара да играе. Съжалявам, тъжно ми е да го гледам да играе така, защото винаги изглежда като 16- или 17-годишен, който тепърва учи играта."

"Ако играеше под ръководството на Гуардиола или Клоп, или някой от този тип треньори, най-вероятно щяхме да видим един от най-добрите играчи в света."