Легендарният бивш английски футболист Майкъл Оуен призна, че изобщо не е изпитвал наслада от футбъла към края на дните си като професионален играч. Носителят на „Златната топка” за 2001 година обясни как непрестанните контузии са го накарали да намрази спорта.

Оуен отбеляза 262 гола в 571 мача за Ливърпул, Реал Мадрид, Нюкасъл, Манчестър Юнайтед, Стоук Сити и Англия.

„В един момент успявах, а в следващия – вече бях свършен”, разказа бившият английски национал пред BT Sport. „Бях бърз, бягах между защитниците, преодолявах хора. Това бях аз, затова сравнението с последните ми 6 години е болезнено, защото тогава правех само толкова, колкото ми позволяваха силите.”

„Бях ужасен от правеното на набег между бранителите. Просто бях сигурен, че ще скъсам мускул. Най-лошото е, когато трябва да се бориш с инстинктът, който си имал цял живот. Тогава започваш да си мислиш: „О, не”.”

„За 6 или 7 години мразех футбола. Нямах търпение да се оттегля. Просто не бях аз. През цялото време се връщах, за да получа къс пас, да участвам в разиграването и да стигам до наказателното поле. Приключих така, че много хора ме мислеха за велик голаджия, който не умее да прави друго. Може и ментално да съм бил в състояние, но физически - не”, допълни Оуен.