Благотворителната организация за животни RSPCA отне котките на защитника на Уест Хем - Курт Зума, след като в социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които той рита и удря една от тях. Дружеството за предотвратяване на жестокости към животните поддържа връзка с полицията на Есекс относно инцидента.

„Двете котки сега са под грижите на RSPCA. Те са били отведени за преглед при ветеринари и след това ще останат под нашите грижи, докато продължава разследването“, каза говорител на благотворителната организация.


"Чуковете" заявиха, че са глобили Зума "максималната възможна сума" и тя ще бъде дарена на благотворителни организации за хуманно отношение към животните.

Освен това Адидас прекрати отношенията си с 27-годишния футболист. „Приключихме нашето разследване и можем да потвърдим, че Кърт Зума вече не е атлет с договор с Адидас“, казаха от компанията.


Повече от 150 000 души пък са подписали онлайн петиция, призоваваща Зума да бъде съден, докато един от спонсорите на Уест Хем - Виталити, прекрати споразумението си с клуба, след изтеклите видеа.