Бившият играч на Манчестър Юнайтед и настояща звезда на Кристъл Палас – Уилфрид Заха упрекна своя бивш тим за бързия край на кариерата му насред „Театъра на мечтите”. Котдивоарският национал заяви, че е не е успял при „червените дяволи”, тъй като получил твърде малко подкрепа от ръководните фактори.

Роденият в Абиджан играч премина на „Олд Трафорд”, когато беше едва 19-годишен срещу 10 милиона паунда. Неговото време там беше кратко и не особено ползотворно, затова през 2014-а играчът се завърна обратно в родния си Палас.

„Имаше слухове относно причината, поради която не играя за Юнайтед. Според тях това се дължало на факта, че съм преспал с дъщерята на Дейвид Мойс (тогавашният мениджър на Юнайтед – б.р.), а никой от клуба не си направи труда да опровергае тези лъжи”, заяви вече 25-годишният Заха.

„Така ми се наложи сам да воювам срещу своите демони, защото знаех, че няма грам истина в тези истории. Трябваше да се справя с това едва на 19 години – да живея сам в Манчестър, без да съм близо до някой познат, защото клубът ми посочи къде да живея.”

„Не ми осигуриха и кола, както правят за всички други играчи. Просто нищо. Живеех сам в този ад, далеч от семейството си и си мислех: „Ако това не ме направи по-силен, кое би могло?”

„Когато играех в Юнайтед разполагах с пари, но бях толкова съкрушен и депресиран. Хората си мислят, че парите променят коренно живота ти, защото вече имаш и слава, затова спират да се отнасят с теб по същия начин”, допълни Заха.