Назначаването на Микел Артета начело на Арсенал даде някакви надежди на масата привърженици на „артилеристите”, но група фенове на отбора решиха да основат съвсем нов отбор. Причината е разочарованието у привържениците, които недоумяват как е възможно фамилия Крьонки да ръководи толкова „слабо” клуба от Северен Лондон.

Фенове на Арсенал

източник: Gulliver/GettyImages

Именно затова те са решили да вземат нещата в свои ръце и създадоха – Дайъл Скуеър. По този начин те дават алтернатива за подкрепа на актуалния отбор Арсенал, като отборът ще стартира участието си от деветото ниво на английския футбол – същата дивизия, която АФК Уимбълдън беше преди 18 години.

Името на новия отбор „Дайъл Скуеър“ изобщо не е случайно. Арсенал е основан през 1886 година точно с името „Дайъл Скуеър“ от работници в Южен Лондон. Едва през 1893-а името на клуба е променено на Арсенал.

 

Дайъл Скуер

източник: twitter.com

Дайъл Скуеър е име, което е препратка към оригиналното име на Арсенал и се надяват да имат същия прогрес, който има точно Уимбълдън. За първия си сезон отборът ще споделя едно игрище с Аби Рейнджърс в Съри, но тяхната дългосрочна амбиция е да се преместят на „Уулуич” в южен Лондон, където е първият стадион на „артилеристите”.

Фенове на Арсенал

източник: Gulliver/GettyImages

Клубът ще играе с тъмно червени фланелки и бели шорти, както и с тъмно червени и сини чорапи на райе.

„Клубът загуби своята идентичност и тръгна в негативна посока”, каза Стюарт Морган, който е основателят на новия клуб. „Отборът, клубът, всичко, стадиона… нищо не е както преди. Всичко е комерсиализирано, изгуби душата си, а това не е ФК Арсенал”, продължи той.