Полузащитникът на Стоук Сити Чарли Адам хвърли малко повече яснота върху това как точно отборът му успя да запише 2:2 у дома срещу безгрешния до този момент Манчестър Юнайтед. Може би мнозина няма да повярват, но шотландецът заяви, че всъщност най-скъпата покупка в историята на манчестърци Пол Погба е бил слабото звено. 

Специалния за пореден път не уважи английските традиции

„Грънчарите” откраднаха първи точки от „червените дяволи” във Висшата лига, като и двете попадения за тях вкара новото попълнение Ерик-Максим Чупо-Мотинг. Юнайтед от своя страна изпусна победата, макар да осъществи пълен обрат в мача – от 0:1 до 2:1 – чрез головете на Маркъс Рашфорд и Ромелу Лукаку.

Планът на Марк Хюз обаче очевидно даде резултати, тъй като съперникът не изнасяше топката с обичайната лекота и сгреши доста повече подавания, отколкото обикновено. „Знаехме, че можем да накажем Юнайтед, като затворим Погба и Матич”, коментира Чарли Адам.

Когато Жозе е във вихъра си край тъчлинията...

„Погба е играч от световна класа, но понякога топката го привлича, а ако успееш да му застанеш от другата страна… Очевидно си говорим за топ футболист, но ако застанеш отстрани на него, то Матич остава изолиран. В доста случаи така им създадохме главоболия.”

Жозе не остана впечатлен от тактиката на Стоук

„На моменти опитвахме без успех, защото Юнайтед все пак е топ отбор и трябваше да се трудим здраво, за да успяваме. Трябва да ги уважаваме, защото и те ни причиниха неприятности, но в крайна сметка заслужихме точката”, допълни Адам, който обясни целия игрови план от гледната си точка на неизползвана резерва в двубоя.