Мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз призна, че е останал озадачен от поведението на своя колега Жозе Моуриньо, който не уважи традиционното за Англия ръкостискане след края на двубоите от Висшата лига. При равенството 2:2 между „грънчарите” и Манчестър Юнайтед Специалния подмина своя съперник, което не се случва за първи път.

Жозе не остана впечатлен от тактиката на Стоук

Според уелския наставник това може да се дължи на размяна на реплики между двамата през второто полувреме на срещата, когато Хюз направил забележка на португалеца да не пристъпва в неговата техническа зона. Хюз има дълга история с пропуснати ръкостискания, като преживя подобни мигове с Мануел Пелегирини и Тони Пюлис.

„Ръкостискането просто не се състоя. Изглежда често се замесвам в подобни проблеми”, иронично подметна Хюз.

Вятър издуха първи точки от сметката на Юнайтед

„Не съм сигурен защо той не ми подаде ръка. Не смятам, че имаше някакъв проблем помежду ни. Имаше един път, когато той навлезе в моята техническа зона, а аз му казах да се маха. Но това беше. Може би това го е разстроило.”

В същото време Моуриньо даде своята гледна точка към ситуацията. „Предпочитам да не отговарям на въпроси за ръкостискания. Това е лош въпрос. Изглежда така сякаш всичко е по моя вина, но нещата не стоят така”, каза португалският тактик.