От Манчестър Юнайтед са уверени, че ще им бъде позволено да се състезават в Европа през следващия сезон, въпреки потенциалния конфликт на интереси, свързан с компанията собственик Ineos, която притежава и френския Ница. Представители на „червените дяволи“ вече са влезли в контакт с европейската централа.

Според правилата на УЕФА, ако два клуба принадлежат към една компания-собственик, само по-високо поставеният в местното първенство ще може да участва в Европа. Ако Ница и Манчестър Юнайтед се класират за Лига Европа, това може да се окаже проблем.

Настоящите правила гласят, че най-високо класираният отбор ще има приоритет и тъй като Ница в момента е пети, а Юнайтед е шести, това би означавало, че френският отбор ще влезе в Лига Европа, като Юнайтед вероятно ще трябва да се състезава в по-ниския по ранг турнир - Лигата на конференциите.

За да бъде позволено на двата тима да се състезават заедно в Лига Европа, от Ineos ще трябва да докажат на УЕФА, че има голямо разграничение между двата клуба. Те ще имат възможност да направят това до 3 юни.

Екипът на Джим Ратклиф вече преговаря с УЕФА.

В края на миналия сезон имаше три случая на подобни тимове, разследвани за „потенциален конфликт с правилото за собственост на няколко клуба“, но органът за финансов контрол на УЕФА изчисти всички тези моменти, позволявайки на шестте участващи клуба да играят. Сред тези тимове бяха Брайтън и Астън Вила.