В Дарби Каунти имат сериозни проблеми. Отборът в момента е в тежко положение, като клубът си търси нов собственик и в момента се управлява от администрацията. На „овните“ бяха отнети 12 точки заради финансови нарушения и към днешна дата те заемат последното място в Чемпиъншип. 
 
Въпреки тежката ситуация, в която се намира Дарби, мениджърът Уейн Рууни остава начело, което прави чест на бившия английски национал и играч на Манчестър Юнайтед. Рууни на няколко пъти вече изрази увереност, че ще се намери решение на  проблемите. Администраторите, които в момента управляват тима, заявиха, че има интерес за закупуването на отбора. Медиите в Англия веднага побързаха да напишат, че бившият вече собственик на Нюкасъл - Майк Ашли е готов да придобие акциите и да помогне на Дарби в този тежък момент, но от администрацията категорично отрекоха. 
 
„Към момента нито Майк, нито някой негов представител се е свързвал с нас. Продължаваме да се борим за съществуването на клуба и както няколко  пъти вече заявихме, има интерес за закупуването на Дарби. Не можем да кажем нищо повече, като се стараем да правим най-доброто“, коментираха администраторите.