Хора от борда на английския Челси са предупредили италианския мениджър на тима Маурицио Сари какво трябва да стори, за да запази поста си. Опитният специалист трябва да победи Тотнъм в междинния 28-и кръг във Висшата лига, а шефовете на „сините” искат да видят и добра игра от тима. В противен случай Сари ще бъде уволнен от „Стамфорд Бридж”, а на негово място до края на сезона начело на отбора ще застане един от дългогодишните имена на "Стамфорд Бридж" – Стив Холанд. Към този момент Холанд е асистент-треньор на селекционера на Англия Гарет Саутгейт.


Бъдещето на Сари и мачът между Челси и Тотнъм можете да гледате на 27-и февруари от 22:00 часа по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В сайта GONG.BG също ще следим всичко най-интересно около срещата.


Италианският тактик не се наслаждава на спокоен живот в западен Лондон последно време, след като Челси позагуби челните си позиции. Сега „сините” ще трябва да се борят със „зъби и нокти” за финиширането си в Топ 4, а изминалата неделя бе пагубна за отбора, след като преклони глава след дузпи срещу Манчестър Сити.

Най-голямата грижа на собственика – Роман Абрамович, е ако тимът не играе за втора поредна година в Шампионската лига. Все пак Челси запазва правото си да се класира за елитната турнирна надпревара през първенство, а също така има възможността да го направи, ако триумфира в Лига Европа, където е на осминафинал срещу Динамо Киев.

Воденият от Маурицио Сари допусна чудоват погром във Висшата лига от Борнемут с 0:4, а след тази загуба последва крушението срещу Манчестър Сити – 0:6. Също така последва и отпадане от ФА Къп от Манчестър Юнайтед. Английският Metro твърди, че съвсем скоро може Челси да се раздели със Сари, тъй като играчите на отбора очаквали поражение от Тотнъм през седмицата.

Именно по време на финала с Манчестър Сити пък Сари се забърка в грандиозен спор с вратаря си Кепа Арисабалага. В самия край на продълженията на срещата Кепа не пожела да бъде сменен, а това му действие влуди темпераментния италианец. Английският таблоид пише, че много от мениджърите на Челси са били уволнявани за по-малки провинения, така че тестът за Сари е в сряда.