Осъдиха хора от китайската телевизия CCTV, които са разпространили в онлайн пространството снимки от моргата на тялото на Емилиано Сала.

Сестрата на покойния футболист описа директорката на компанията и нейния служител, които са извършили грозната постъпка като „нечестиви и зли“, след като незаконно са публикували кадри на футболиста след аутопсията.

Ромина Сала сподели, че семейството й е потресено, след като снимки на тялото на брат й са изтекли в Инстаграм, дни след като трупът бе изкаран от дъното на Ла Манша.

„Видях снимки на тялото на Емилиано, изтекли в Инстаграм и не мога да повярвам, че има толкова нечестиви и зли хора, които могат да го направят. Разговарях по телефона с агента на Емилиано и му казах какво циркулира из Интернет. Обадих се на брат ни Дарио и той не искаше да ги вижда. Опитах се да ги опазя от социалните мрежи. Майка ми не може да види тези ужасни снимки. Бях тъжна, че хората си правят шега от това. Никога няма да изтрия кадрите от главата си. Брат ми и майка ми никога няма да могат да забравят това. Трудно ми е да живея с тази мисъл“, сподели опечалената сестра.

28-годишният аржентинец току-що бе подписал с Кардиф Сити през зимата, когато самолета, с който летеше се разби на път към Англия на 21 януари. Тялото му бе намерено и извадено от водата едва на 6 февруари и аутопсията бе направена в моргата в Борнемут на следващия ден.

Шери Брей и Кристофър Ашфорд са признали пред съда за три компютърни злоупотреби с камерите в помещението, където е било тялото на Сала.