Защитникът на Астън Вила - Езри Конса, води преговори с клуба за нов договор, след като се утвърди като ключов играч при Унай Емери, пише Daily Mail. Централният бранител се доказа като важна част от схемата на трима различни мениджъри - Дийн Смит, Стивън Джерард и Емери, откакто се присъедини към Вила през лятото на 2020-а година.

В последните седмици дори се появиха информации, че 25-годишният Конса има външен шанс да бъде викнат и в отбора Англия за UEFA EURO 2024 следващото лято.

За последен път Конса удължи сделката си с Вила преди две години, като настоящото му споразумение е валидно до лятото на 2026-а година. Но новите преговори са знак за напредъка, който бранителят е постигнал, а с евентуалния нов контракт той се доближи до играчите, които получават най-голяма заплата на „Вила Парк“.

Този сезон Конса загуби своя партньор в защита - Тайрон Мингс, заради сериозна контузия на коляното му при поражението на клуба в първия кръг от сезона срещу Нюкасъл и сега изгражда добро разбирателство и с новото попълнение Пау Торес.