Бразилският футболист Оскар заяви, че новият мениджър Антонио Конте е променил Челси в психологическо естество, а също така с треньорските си методи и тактически системи.

„Треньорът промени системата на игра. Ние играем различно в сравнение с миналия сезон“, коментира Оскар пред „Evening Standard“.

„Неговите нови методи, които въведе в тренировъчния процес са различни. Той успя да промени манталитета, както на играчите, така и на отбора. Ние подобрихме представянето си, откакто той дойде“, добави бразилецът.

„Разликата идва от това, че през миналия сезон ни липсваше устойчивост. Имахме този дух в някои мачове, но не бяхме достатъчно концентрирани и решени. Вярвам, че с отборния дух, който показваме ще се върнем на мястото, което ни приляга. През последните няколко сезона играх на различни позиции. Бях използван като десетка или крило. Сега съм на предишната си позиция като № 8. Трябва да играя еднакво активно и в атака и в защита, от наказателно поле до наказателно поле. Това е първоначалната ми роля и ми харесва най-много. Надявам се, че този сезон ще спечелим трофеи и ще се върнем към шампионския манталитет. Целта е не само да завършим сезона в топ четири, но да се преборим за титлата, купата на Англия и купата на лигата. Защо да не спечелим и трите трофея“, каза още Оскар.