Мениджърът на Манчестър Юнайтед, Оле Гунар Солскяер сподели, че е впечатлен от изявите на Дийн Хендерсън в тренировките на тима, но призна, че младият страж далеч не е от търпеливите, по отношение на игровото си време. 

Талантът, който е продукт на школата на “червените дяволи”, е в битка с Давид Де Хеа за титулярното място под рамката на вратата и вече записа 10 мача екипа на тима от началото на сезона, но само два в Висшата лига. Испанецът пък бе залят от критики след несигурното си представяне и допуснатите три гола при равенството с Евертън в събота вечер.

“Дийн игра добре, когато получаваше шанс. Вече е по-зрял и се разви като играч. Знам, че не е изиграл толкова мачове, колкото през миналата година, но може да се види във всеки от тях и във всяка тренировка, че се подобрява. Той работи в различни аспекти от своята игра, разговаряме и съм впечатлен от отношението му. Но не е най-търпеливият човек, разбира се. Той иска да играе във всяка среща, защото знае, че се представя добре откакто се завърна при нас,” коментира норвежецът.

След това Солскяер коментира и друг играч, чието представяне предизвика коментари в последно време - Мейсън Грийнууд. Острието направи сериозно впечатление във втората част на миналата кампания и завърши с цели 17 гола, но през тази година не може да достигне тези стандарти, макар че в определени мачове се представя на високо ниво.

“Мейсън бе различна класа срещу Евертън и мисля, че игра страхотно. Просто не успя да вкара гола, който това представяне заслужаваше. Той израсна и узря много. Сега работи с някои от най-добрите нападатели в страната, учи се от тях и играе наистина добре,” завърши коментара на своите играчи специалистът.