Нападателите на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд са подновили тренировки с отбора. Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер заяви, че те може да вземат участие в мача срещу Брайтън в неделя, ако утре проведат пълноценно занимание. Антони Марсиал обаче още е в лазарета и не тренира със съотборниците си.

Солскяер коментира и бъдещето на Ерлинг Халанд, с когото работи в Мьолде, а миналата година опита да привлече на "Олд Трафорд".

"Концентриран съм върху следващите два месеца и играчите, с които разполагам. Не е коректно да говоря за Ерлинг като мениджър на Ман Юнайтед. Той сам ще вземе решение". 

"Бихме искали да си вършим работата тихо, но в света, в който живеем в момента, има толкова много платформи, че това е много трудно. Да се надяваме, че ще седим тук с играчи, за които никой не е писал", допълни той по темата за селекцията. 

Норвежецът говори и по темата за вратарите. Последните няколко мача преди паузата за националните отбори Дийн Хендерсън бе титуляр, тъй като Давид Де Хеа бе в Испания за раждането на първото си дете. Това обаче отново породи спекулации относно бъдещето на испанеца и кой ще е номер 1 на вратата на Ман Юнайтед. 

"Аз имам прекрасна възможност да разполагам с двама топ вратари и е удоволствие да ги имаме. Остават ни девет или повече мача до края на сезона и съм сигурен, че и двамата ще играят. Разбирам защо се пише и говори за това по медиите. Ще решавам въз основа на представянето и ще преценяваме кой ще ни даде по-големи шансове за победа в определен мач. Ние ценим и двамата много високо. Трудно е да оставим един от тях извън състава", заяви Солскяер.