Все още непобеден, откакто замени Жозе Моуриньо на поста в Манчестър Юнйатед, Оле Гунар Солскяер е получил подкрепата на основните си работодатели, ако реши да остане на „Олд Трафорд”.

Норвежкият специалист е временен треньор, а договорът му изтича в края на сезона. До този момент Солскяер работеше като наставник на Молде, където се очакваше да се върне след приключването на настоящия си контракт.

Любимецът на феновете на Юнайтед беше повикан по спешност на „Олд Трафорд” през декември, да запълни празнотата, оставена след уволнението на Жозе Моуриньо.

Изборът на ръководството на английския клуб засега се оказва повече от печеливш.

„Когато звъннах на собственика на Молде и му казах, че от Юнайтед са ми се обадили, той винаги е знаел, че това е моята мечта, ми каза: „Отиди, наслаждавай се – и моля те, не се връщай”, сподели мениджърът.

Имало едно време: Лестър срещу Манчестър Юнайтед

„И дамата собственици ми пожелаха всичко най-хубаво, защото знаеха, че това е нещо, за което съм мечтал”, коментира още норвежецът.

„Да получиш тяхната подкрепа е нещо фантастично. Ако се върна в Молде, ще направя всичко по силите си за тях, но зависи – кога ще се върна.”

„Досега всичко беше фантастично, надявам се скоро да видя семейството си, защото това е единственият недостатък на работата”, сподели още Оле Гунар Солскяер.

По ръководството му Манчестър Юнайтед има 8 поредни победи и равенство от миналата седмица – 2:2 с Бърнли. Въпреки това, той е непобеден все още, начело на „червените дяволи”.

По-късно в неделя, 3 февруари, отборът гостува на Лестър Сити от 16.05 часа. Срещата можете да наблюдавате по DIEMA SPORT2 и PLAY DIEMA XTRA.