Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскаер, е казал на френското крило Антони Марсиал, че може да се превърне в новия Кристиано Роналдо, ако остане на "Олд Трафорд".

Марсиал вече подписа своя нов петгодишен договор с клуба, след като само преди няколко месеца бе готов да напусне, докато начело бе Жозе Моуриньо. 

"Разбира се, всеки играч трябва да вземе решение как да развие кариерата си. Това зависи от него. Кристиано бе най-добрият по отношение на начина, по който се промени. Това е футболист, който трябва да вземеш като модел за подражание. Говорих с Антони за моя опит в клуба и за това, което можеш да постигнеш тул, за кариерата на Кристиано и за това как той дойде тук", каза Оле.

"За всички фантастични играчи, които сме имали. Седнах и говорих с Антони и той иска да бъде част от всичко това. Вярваме, че в негово лице имаме топ играч. Аз съм тук 15 години - като футболист, треньор и мениджър. Знам много добре какво може да направи този клуб с кариерата ти. Мисля, че това е най-доброто място за него", сподели Солскяер. 

Той коментира и предстоящия мач на тима във Висшата лига с Лестър: "Лестър победи Челси. Гледах и мача в сряда (б.ред. гостуването на "лисиците" на Ливърпул). Отборът е изпълнен с енергия. Защитават се добре, прибират се назад и се отбраняват толкова здраво, че е трудно да пробиеш. Освен това притежават много скорост в атака, така че ще бъде трудно, но ние обичаме предизвикателствата. 

Не съм изненадан от последните резултати. Това винаги се е случвало във Висшата лига - всеки може да победи всеки. Ние спечелихме срещу Нюкасъл, а след това те победиха Манчестър Сити. Във всеки мач трябва да си пределно концентриран. Ние не бяхме два или три пъти срещу Бърнли и това ни струваше скъпо", каза още норвежецът.

Юнайтед е 6-ти в таблицата на шампионата (45 т.), на 2 пункта зад 4-ия Арсенал (47 т.).