Полузащитникът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн нямаше как да остане безразличен след чудесното посрещане, което му устроиха феновете на отбора при неговото официално завръщане в игра при победата над Хъдърдсфийлд (5:0) в петък вечер.

25-годишният играч записа официални игрови минути след над година отсъствие – всъщност 367 дни – след ужасяваща травма в коляното в първия полуфинален мач в Шампионската срещу Рома през сезон 2017/2018. „Анфийлд” изригна в емоция при първите стъпки на английския национал, който дори имаше шанс да ознаменува радостния повод с попадение в мрежата на вече изпадналия от елита противник.

„367 дни по-късно… Не мога да ви кажа колко добро е чувството да се завърнеш”, написа Окслейд-Чембърлейн в „Инстаграм”. „Благодаря на всички, които ми помогнаха да се върна обратно на терена, на всички от треньорския щаб и също на моите съотборници. Естествено, голямо благодари и на вас, феновете, които ме подкрепихте в едни от най-тъмните ми дни като футболист. Посрещането, което получих тази нощ, е нещо, което ще помня до живот. Благодаря ви”, допълни Окслейд-Чембърлейн.