Новото попълнение на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн заяви, че възможността да се развива под ръководството на мениджъра Юрген Клоп е била ключова за решението му да напусне Арсенал през лятото.

Окс получи прегръдка от Клоп за "добре дошъл"

Трансферът се случи в последния възможен ден от летния трансферен прозорец, като мърсисайдци платиха 35 милиона паунда за 24-годишния играч. Сумата би могла да достигне 40 милиона от британската валута, ако всички предвидени бонуси бъдат активирани.

Окс сподели, че винаги се възхищавал на връзката, която Клоп успява да изгради със своите играчи. „Дори за неутрален наблюдател, какъвто бях през миналия сезон, Клоп е много интересна фигура и човек, който изглежда много вдъхновяващ дори за хората, които не са част от клуба”, каза Окслейд-Чембърлейн пред клубния сайт на Ливърпул.

„Докато го наблюдавате, виждате неговата страст и колко много му пука за играта. Това, което беше най-важно за мен,бе неговата връзка с играчите и колко близък изглежда той с тях на и извън терена.”

Клоп засипа с похвали Чембърлейн след трансфера му

„Това е нещо значимо и определено е един голям плюс, когато търсиш начин да прогресираш, а същевременно да си в добри взаимоотношения с треньора. Това определено помага.”

„А както се вижда от стила на неговия тим, той определено може да накара момчетата да играят. Това ме вдъхновява. Това бе една от най-важните – ако не и същинската – причини защо почувствах, че Ливърпул е  точното място за мен”, каза юношата на Саутхемптън.