Централният защитник на Арсенал Шкодран Мустафи смята, че критиките по негов адрес, които изсипаха феновете на отбора, са ескалирали ненужно и абсолютно нелогично. Особено недоволство германският футболист показа спрямо атаките към него в социалните мрежи.

През последните месеци 27-годишният футболист се срина сред опциите пред мениджъра Унай Емери за позицията на централен бранител. В момента испанецът предпочита да залага на Сократис Папастатопулос, Роб Холдинг, Калъм Чеймбърс и дори лятното попълнение Давид Луис.

В паузата между сезоните мнозина очакваха Мустафи да бъде продаден, тъй като през предходната кампания допусна някои наистина смущаващи грешки. Бившият играч на Валенсия имаше своите опции, но предпочете да остане и да се бори за мястото си. До този момент той няма нито минута футбол във Висшата лига, но игра пълни 90 минути при победите над Айнтрахт Франкфурт и Стандард Лиеж в Лига Европа, както и при 5:0 над Нотингам Форест в турнира за Купата на Лигата в Англия.

„Пропуснах три седмици заради контузия, а после влязох в мача срещу Ливърпул (на „Анфийлд” от миналия сезон – б.р.) без да съм тренирал, защото треньорът се нуждаеше от мен. На полувремето резултатът беше 1:4, в няколко епизоди не изглеждах добре и се контузих отново.”

„След това получих много негативни коментари от фенове на Арсенал в „Инстаграм” и „Туитър”. А в пресата се пишеха статии, където бивах жестоко критикуван.”

Друг значим мач, който доведе до превръщането на Мустафи в резерва през миналия сезон беше домакинството срещу Кристъл Палас. Тогава негови две фрапантни грешки позволиха на „орлите” да отбележат голове чрез Кристиан Бентеке и Уилфрид Заха. „Достатъчно съм самокритичен, за да осъзная, че допуснах онези грешки. Мога да се справям с тежките критики. В същото време обаче упреците ескалираха и станаха ирационални. Превърнах се в мишена. В един момент хората започнаха да ме винят за загуби, при които дори не бях играл”, добави Мустафи.