Английският шампион Манчестър Сити официално обяви новия договор на защитника Джон Стоунс. Досегашният контракт на английския национал щеше да изтече догодина, но сега бранителят ще удължи престоя си на „Етихад“ до 2026-а година. „Daily Mail“ пък съобщава, че Стоунс ще получава по 250 хиляди паунда на седмица.

27-годишният защитник удължи договора си след силните си изяви през миналия сезон, където сформира отлично партньорство с Рубен Диаш на „Етихад“, както и с отличните си игри по време на Европейското първенство, като беше титуляр във всички мачове на „трите лъва“, които обаче загубиха на финала от Италия.

Той пристигна в Сити преди началото на първия сезон на Хосеп Гуардиола начело на тима и за 5 години той записа 168 мача за „гражданите“. Бранителят е спечелил всички възможни трофеи на местно ниво с отбора - титлата на Англия (3 пъти), Купата на лигата (2 пъти), Купата на ФА (1 път) и „Къмюнити Шийлд“ (2 пъти). Той беше ключова част от състава на Гуардиола през миналата кампания, в която „небесносините“ триумфираха във Висшата лига.

„Няма как да бъда по-щастлив. Обичам да бъда част от този състав. Има толкова много качествени играчи и знам, че можем да продължим да печелим трофеи, което е главният ми фокус. Да работя с мениджъра е мечта. Той ме е научил на толкова много за играта и чувствам, че научавам нещо ново всеки ден. Успехите, които имахме през последните четири години, са невероятни. Да бъда част от това е сбъдната мечта и просто искам да продължа с победите. Това е най-доброто място за мен да играя моя футбол и да постигам моите амбиции“, каза щастливият Стоунс пред клубния сайт.