Назначеният мениджър през февруари за Лестър Сити – Брендън Роджърс, се наслаждава на чудесни мачове на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Северноирландецът има 17 победи в 26 мача от Премиър лийг, а представянето през този сезон е толкова добро, че „лисиците” са най-близко до лидера Ливърпул от всички други отбори на Острова.

Именно вихрените игри на Лестър направиха така, че бордът на клуба удължи договора на Роджърс до юни 2025-а година.

„Качествата на Брендън като треньор са всеизвестни, а той е способен да изведе потенциала на всеки в отбора до големи висоти”, коментира президентът на Лестър Айауат Сриваданапрабха.

„Най-важното е, че философията на Роджърс пасва на клуба и той се утвърждава. Той и неговият щаб правят така, че Лестър Сити изглежда повече от специален отбор”, продължи шефът в клуба.

„Когато взех решението да дойде в Лестър, то беше защото бях развълнуван в каква посока ще работи клуба. Щастлив съм от работата ни досега. Дойдох тук, за да добавя нещо към историята на клуба и бъдещето. Усещам подкрепа от президента – Кун Топ, изпълнителният директор – Сюзан Уилан, директорът по футболните операции – Джон Ръдки, всеки в клуба е чудесен. Сварих уникален отбор и щаб, които искат да се развиват и да работим заедно всеки един ден. Искам да благодаря на феновете за топлото посрещане, тъй като това ми дава амбиция за работа. Ще работим още, за да донесем големи успехи за Лестър Сити”, пък бе коментарът на Роджърс пред клубния сайт.

Кампанията на Лестър продължава с гостуване на Астън Вила в неделя.