Английската висша лига пусна официално изявление относно ситуацията с коронавирусната епидемия, като заяви, че мачовете през този уикенд ще продължат по план. COVID-19 предизвика хаос в целия спортен свят, като в Серия А и Ла Лига мачовете са спреви, в Бундеслигата и Лига 1 срещите ще се играят без публика.

До този момент единствено Висшата лига, която все още не бе направила изявление. Това изявление вече дойде и от лигата настояват, че всички мачове ще продължат както е планирано в съответствие със съветите на правителството. Това идва въпреки факта, че трима играчи на Лестър Сити, както и защитника на Манчестър Сити Бенжамен Менди в момента са в изолация.

Ето и цялото изявление от Висшата лига:

След последните изказвания на правителството, публикувани днес следобед, всички мачове от Висшата лига ще продължат както е предвидено този уикенд.

Докато премиерът съветва, че засега всички спортни събития трябва да се провеждат по нормалния начин, той също така посочи, че правителството обмисля забрана на големи публични събития, като спортни мачове.

Следователно ние продължаваме да работим в тясно сътрудничество с нашите клубове, правителството, ФА, ЕФЛ и други заинтересовани страни, за да гарантираме, че са създадени подходящи планове за действие при извънредни ситуации, както и когато обстоятелствата се променят.

Здравето на играчите, персонала и привържениците е от първостепенно значение и ние ще продължим да следваме старателно указанията на Английската обществена здравна организация.

Ще държим всички информирани със случая.