Отборът на Арсенал потвърди, че нападателят Еди Нкетия е подписал нов дългосрочен договор с клуба. Настоящият контракт 23-годишния футболист изтичаше в края на този месец и беше обект на голям интерес от други клубове, но в крайна сметка реши да остане верен на лондончани.

Съобщава се, че нападателят е отхвърлил по-ранните предложения на Арсенал да удължи престоя си в клуба, след като се присъедини като 16-годишен през 2015 година. Оттогава той е участвал в 92 мача за „артилеристите“, в които е вкарвал 23 гола.

Твърди се, че Нкетия е имал оферти от Висшата лига и Бундеслигата, но сега е избрал да остане в северен Лондон, след като започна като титуляр в последните осем мача на Арсенал от Висшата лига миналия сезон.

„Радвам се, че Еди остава при нас. Той представлява това, което е клубът и всички ценности на отбора. Много сме щастливи, че той удължи договора си и сега трябва да започнем работа и да продължим да развиваме страхотния талант и личност, които той притежава“, разкри мениджърът на „топчиите“ Микел Артета.