Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли официално обяви, че е готов да се раздели с контролния пакет акции на "свраките" чрез своите лични адвокати. Той се надява сделката да бъде осъществена преди Коледа. 

Ашли застана начело на Нюкасъл през 2007 година, след като е заплатил 134 милиона паунда за джордитата, за да си подсигури 100% от акциите на клуба. 

Андрю Хендерсън, който е водещ адвокат от групата на Ашли обяви официално пред СкайСпортс, че Ашли е напълно "за" да се раздели с контролния пакет акции на отбора и е време за промяна. 

"Мисля че през всички тези години Майк направи всичко възможно, за да може клубът да бъде доволен от всичко. В последните години се правеха много спекулации относно управлението на отбора и господин Ашли смята да продължи напред без Нюкасъл". Нашите намерения са новият купувач да бъде обявен преди Коледа", добави Хендерсън. 
"Сериозно заинтересованите страни би трябвало да се ориентират бързо в обстановката и да реагират гъвкаво в периода до коледните празници. Има потенциални инвеститори, с които сме водили срещи. Въпреки това държим клубът да попадне в правилни ръце. Преклано привързани сме към Нюкасъл, за да го продадем на всяка цена и няма да се "хвърляме" на първия срещнат инвеститор. Никой няма кристална топка, за да знаем какво ще се случи за в бъдеще".

"Цената на отбора зависи от това, което някой е готов да плати за клуба. Футболните клубове реално нямат стойност, особено отбори с над 150-годишна история, какъвто сме ние. Сумата, която ще бъде заплатена, ще отговаря на амбициите на бъдещия инвеститор.