Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер най-после може да си отдъхне. Звездата на артилеристите Месут Йозил преподписа своя договор за 3 години и половина. Това се случи минути, след като бе обявен трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд. 

Йозил щастлив за Оба-Оба, май остава?

Полузащитникът ще получава по 350 хиляди паунда на седмица, като по този начин ще се превърне в най-скъпоплатения играч в историята на клуба.

Настоящият контракт на германския национал изтичаше в края на сезона и поради тази причина из медиите витаеха какви ли не спекулации за бъдещето му. Напоследък усилено се говореше, че Йозил може да последва бившия си съотборник Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед. 

В крайна сметка обаче футболистът е решил да остане, като според "Daily Mail" именно Обамеянг е повлиял на развоя на събитията. Йозил е останал доволен от привличането на нападателя от Габон и явно у него е пробляснала нова надежда за трофеи. 

Манчестър Юнайтед не се отказва от Месут Йозил

Йозил се пристигна на "Емиратс" през 2013 година от Реал Мадрид. Тогава "топчиите" платиха за него рекордната за клуба сума от 42,4 милиона паунда.

Футболистът е ключова фигура в състава на Арсен Венгер и логично френският специалист не желаеше да се разделя с него. От началото на сезона Йозил има 4 гола и 6 асистенции в общо 21 мача с фланелката на "топчиите".