Където и да сте, добре дошли на това традиционно, местно съперничество във Висшата лига. Добре дошли в северната част на английската столица.

Дербито на северен Лондон между Арсенал и Тотнъм е от най-свирепите битки в световен футбол. В ранните години на Висшата лига „шпорите” имаха предимство. Те постигнаха дубъл в първата година на Премиър Лийг.

Арсенал не можа да победи съседа си в първите 4 мача от дербито, но после Арсен Венгер стана доминантната сила в Лондон.

Първата титла дойде през 1998-ма, но дербито стана още по-свирепо, когато капитанът на Тотнъм Сол Кембъл направи немислимото – той облече червеното на Арсенал. Топчиите спечелиха титлата по-късно през сезона, а победата в дербито в края се оказа ключова за триумфа.

В същия мач през следващия сезон една от най-големите икони във Висшата лига - Тиери Анри избра перфектния момент за един от най-красивите си голове.

Ранните години на новия век бяха златни за Арсенал. Тимът взе 3-тата си титла от ВЛ и то на „Уайт Харт Лейн”. Тотнъм изкара 20 дербита на северен Лондон без победа, но през 2009-та феновете им се насладиха на феноменална среща на „Емиратс”. Това беше 2-ят мач на Хари Реднап.

Чакането за победа най-накрая приключи – през април 2010-та. А първата победа на терена на съперника след 17 години, дойде няколко месеца по-късно.

Арсенал дълго време финишираше пред своя съперник в лигата, но през март 2016-а Тотнъм получи шанс да се откъсне на 6 точки пред своя съперник в битката си за титлата.

Арсенал завърши пред съперника си със само една точка, но 22-годишното чакане на „шпорите” приключи с победа в последния мач на стария „Уайт Харт Лейн”.