Бившият топ арбитър Греъм Пол направи специален анализ на спорните ситуации в мача между Лестър и Уест Хем, завършил 2:2.

Решенията на Джонатан Мос накараха много хора да се запитат защо най-добрите рефери в Англия като Майкъл Оливър, Мартин Аткинсън и Марк Клатенбърг не получиха наряд за важния двубой.

Мос имаше доста тежки минути на "Кинг Пауър Стейдиъм", а инцидентите започнаха от 18-та минута, и не спряха до последния сигнал.

Като цяло, е трудно да се критикува Мос за решенията му, по-скоро проблемите дойдоха от непостоянните му отсъждания, в подобни ситуации.

Ето и мнението на Греъм Пол за най-ключовите решения на Мос:

18 минута - Хут поваля Рийд

Ситуацията в наказателното поле започва с Робърт Хут, който блокира Уинстън Рийд с ръка. Очевиден фаул и дузпа за Уест Хем, която не е отсъдена.

Секунди по-късно Лестър поведе, което също може да бъде отчетено като последствие от грешката.

Оценка: Грешно решение на рефера - дузпа за Уест Хем

28 минута - Жълтият картон за Варди

Като изолирана ситуация, фаулът на Варди е незначителен, закъснял шпагат. Това се случи обаче в ситуация от мача, когато и двата отбора разменяха грубости и не бе изненада, че Мос реши, че трябва да въведе ред чрез картони.

Варди бе първи, но Уинстън Рийд, Марк Ноубъл и Димитри Пайе също получихха картони преди почивката.

Оценка: Правилно решение - може би твърдо, но шпагатът на Варди не бе на време.

57 минута - Вторият жълт картон за Варди

Това бе най-явното решение според мен, Мос го видя и не се поколеба.

Варди преследваше топката, бореше се рамо в рамо с Анжело Огбона. Защитникът на Уест Хем вдигна ръка, но Варди потърси контакт с краката на Огбона и след това очевадно се хвърли за дузпа.

Оценка: 100% правилно решение на Мос.

84-та минута - Дузпа за Уест Хем

Отново в изолирана ситуация, дърпането на Уинстън Рийд от страна на Уес Морган бе минимално, и дузпа би била пресилена. Ако се гледа целият мач обаче, и се види как защитниците на Лестър през цялото време държат с ръце играчите на Уест Хем, може да се види смисъл в предупреждението - още едно такова проявление и ще има дузпа.

Оценка: Правилно решение на Мос.

90 минута - Нарушение на Огбона срещу Хут, не е дадена дузпа

Отборите нямат определен брой "позволени" нарушения, преди да се дават дузпи, за да се смята, че Огбона се е разминал за задържането на Хут.

Още от дългия тъч бе ясно, че Огбона държи Хут и му пречи да скочи.

Оценка: Неправилно решение - дузпа за Лестър.

90+4 минута - Дузпа за Лестър

Анди Керъл притича в наказателното поле, и свали Джефри Шлъп без никакво намерение да играе с топката. Контакт в наказателното поле.

Оценка: Правилно отсъдена дузпа.