Лестър Сити и Уест Хем не просто оправдаха очакванията за здрав мач помежду си, а направо сътвориха трилър, какъвто никой не можеше да си представи. Двубоят от 34-ия кръг на Висшата лига приключи при равенство 2:2, изкопчено от домакините буквално в последните секунди на продължението.

Традиционният лидер Джейми Варди изведе "лисиците" напред преди почивката, ала след нея беше на път тотално да оплете конците с червения картон, който си изкара. Капитанът Уес Морган също се изложи с дузпата, която направи в заключителните минути, когато първо Анди Керъл вкара, а след това същото стори и Аарън Кресуел за пълен обрат в полза на "чуковете". В 4-ата минута на продължението обаче и Керъл извърши ненужен фаул в пеналта си, а Леонардо Уйоа донесе скъпоценна точка за кандидат-шампиона.

Резултатът означаваше, че лондончани ще изостанат сериозно в битката за топ 4. С 53 точки в актива си Уест Хем е на 3 зад 5-ия Манчестър Юнайтед и цели 6 зад четвъртия Арсенал. Лестър остава на върха със 73 пункта, докато вторият Тотнъм може да се приближи на 5 при успех в утрешния си мач срещу Стоук Сити.

Гостите от Лондон не бяха много далеч от мечтано начало на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Още във втората минута техният лидер Димитри Пайе изпълни фаул като по конец и сложи топката на главата на Шейху Коуяте. Опорният полузащитник стреля с глава към левия ъгъл, вратарят Каспер Шмайхел нямаше какво да стори, но пък късметът го покри. Топката срещна първо единия, а после и другия страничен стълб, преди датчанинът да я улови в ръцете си.

Лестър веднага отвърна на предизвикателството. В 10-ата минута Кристиан Фукс центрира чудесно от фаул, а Роберт Хут налетя върху топката пред вратарското поле. Вратарят на Уест Хем Адриан не мръдна, но пък кълбото профуча в аут.

Все пак в 18-ата минута домакините поведоха след брилянтна контраатака, започната от Рияд Марез. Алжирецът получи топката в центъра и пусна пас към пробиващия Н'Голо Канте, който премина покрай Уинстън Рийд и изведе Варди сам срещу вратаря по диагонала. За голаджията на „лисиците“ не беше трудно да порази целта с шут по диагонала – 1:0.

До края на полувремето, че и след подновяването на играта през второто Уест Хем изглеждаше доста смутено на терена. Тогава обаче обичайният герой Варди извърши нещо, което промени тотално развоя на срещата.

В 56-ата минута той получи топка в дълбочина и навлезе в наказателното поле, където бе застигнат от Анджело Огбона. Бранителят подложи тялото, а усетил контакта Варди се хвърли театрално на тревата. Реферът Джон Мос следеше внимателно ситуацията и веднага санкционира симулацията с жълт картон, който беше втори за английския национал.

Така останали с човек по-малко, „лисиците“ се заеха с опазването на преднината си. Уест Хем постепенно натрупа увереност, а това доведе до убийствено драматичната развръзка. Между 84-ата и 86-ата минута „чуковете“ реализираха две попадения, с които изведнъж се оказаха напред в резултата.

Първо капитанът на Лестър Уес Морган извърши изключително ненужен фаул срещу Уинстън Рийд при битката за позиция в наказателното поле и съдията веднага посочи бялата точка. Резервата Анди Керъл заложи топката и я прати с мощен шут в мрежата, като прати Шмайхел в грешната посока. Само мигове по-късно Михаил Антонио се измъкна покрай Лео Уйоа и Кристиан Фукс отдясно, след което центрира, а Дани Симпсън не можа да изчисти удачно. Аарън Кресуел посрещна отбитата топка с невероятен изстрел точно от границата на пеналта и я заши право в горния ляв ъгъл – 1:2.

Радостта на Славен Билич и компания се оказа прибързана, тъй като Лестър отново доказа, че може да се вдигне и след най-тежкия удар. Дълбоко в добавеното време Анди Керъл, в опит да помогне на защитниците, изблъска Джефри Шлуп в наказателното си поле. Това доведе до дузпа и Лестър, която Уйоа изпълни безкомпромисно в долния ляв ъгъл за крайното 2:2.