Мениджърът на Челси Антонио Конте винаги се е ползвал с репутацията на треньор, който бързо пресушава физическия потенциал на своите отбори и тъкмо това се случва в английския шампион. Подобно гледище изрази експерта на ESPN по Серия А Габриеле Маркоти.

През миналия сезон „сините” спечелиха титлата във Висшата лига два кръга преди края, но пък не бяха обременени от участие в европейските клубни турнири, както бе през настоящата кампания.  Макар да привлече 10 нови футболисти през миналото лято, тимът на Конте не успя да поддържа същите ритъм и ниво на представяне през сезон 2017/2018.

Играч на Челси освободен от националния отбор заради преумора

Разбира се, клубът се лиши от две важни фигури в лицето на Диего Коста и Неманя Матич, но все пак взе достатъчно на брой нови имена, с които да попълни липсите. Планът не сработи както се очакваше и „сините” само на теория имат шанс да защитят шампионската си титла. Като се прибавят отпаданията в Купата на Лигата и Шампионската лига, ФА Къп, където предстои полуфинал срещу Саутхемптън, си остава единственият реален шанс за трофей.

„В Италия Конте се помни – както се вижда и при Челси – като човек, който е ужасно напрегнат, който печели феновете на своя страна, който печели трофеи, който е адски гъвкав в тактическо отношение”, коментира Маркоти.

Най-слабата година на "изчезналия" Давид Луис

„В същото време обаче той износва играчите си. Смятам, че това беше по-очевидно в Юве отколкото в Челси, защото „бианконерите” разполагаха с по-възрастен състав. Помни се и това, че последните си две години в Ювентус той прекара в непрекъснато повтаряне, че трябва да се харчи повече. Една от любимите му реплики бе, че няма как да влезеш с 10 евро в джоба в ресторант, в който цените започват от 100 евро. В крайна сметка подобни думи уронват имиджа на клуба”, допълни Маркоти.

Азар: Ще играя и ляв бек, ако Конте нареди

През последните месеци Конте си позволи подобни забележки и към управата на Челси, като настоява, че не е разполагал с достатъчно пари за нови играчи, а в същото време „сините” не са довели посочените от него като приоритетни цели.