Голямата звезда на Челси Еден Азар показа, че започва да губи търпение към дискусията около позицията си на терена. Белгийският национал заяви, че няма никакви проблеми с това да играе не на обичайния си пост, щом такова е желанието на мениджъра Антонио Конте.

Италианецът от известно време е критикуван, че пуска 27-годишния играч на върха на атаката. На всички е ясно, че Азар се представя най-добре на крилото или зад гърба на централния нападател, а в новата си роля той често се оказва твърде изолиран от играта.

Анализатор: Ако Реал вземе Азар, няма нужда от Салах

Самият играч обаче с готовност ще продължи да прави жертви, когато те са в името на доброто за „сините”. „Просто искам да бъда на терена”, заяви Азар пред „Скай Спортс” във връзка с предстоящото лондонско дерби срещу Тотнъм. „Дали като „деветка” или „десетка”, няма значение. Ще играя и ляв бек, ако мениджърът поиска това от мен, не е проблем. Просто искам да бъда на терена и да давам всичко, на което съм способен.”

Азар остава в Челси при постигане на минимум цели

„Щастлив съм в Челси. Просто мисля за края на сезона и предстоящото Световно първенство. Имам още две години по договора си, така че просто съм щастлив.”

„Преди 4 години почти за всички в отбора на Белгия беше първо участие на световни финали. Сега натрупахме опит и знаем какво е нужно, за да бъдем готови. Имаме една цел: да стигнем до финала, а после ще му мислим”, заяви още Азар.