Английският град Ливърпул бе определен за „Най-спортния град на Великобритания за 2017“. Той бе посочен след мащабно проучване на спортния канал ESPN и учени от Университета в Бат.

Ливърпул събра най-много точки по цели 12 показатели, а това му отреди първо място в класацията. На втора позиция остана Манчестър, а на трета позиция столицата Лондон.

Освен гласуването на хиляди спортни фенове, в класацията са взети предвид и различни други показатели, които са били анализирани допълнително.

„Не е изненада, че Ливърпул е избран за Най-спортният град на Великобритания в проучването на ESPN. Ливърпул е невероятен град с богато спортно наследство и изпълнен с най-страстните фенове в света“, коментира изпълнителният директор на Ливърпул Питър Муур.

„Ние във Футболен клуб Ливърпул тази година празнуваме 125-ата си годишнина – събитие, с което сме изключително горди. Въпреки че сме известни с това, че сме футболен град, нашата спортни умения се простират много по-далеч – създали сме множество успешни атлети, боксьори, състезатели по крикет, голфъри, снукър играчи – списъкът е безкраен“, каза още той.