Бернардо Силва е едно от най-коментираните имена в света на футбола в последните дни, след като Манчестър Сити плати 45 милиона паунда, за да привлече португалеца от Монако.

Новото попълнение на Ман Сити: Гуардиола е треньор, който винаги ми е харесвал

В последните години Силва си заслужи реномето на един от най-вълнуващите халфове в Европа, но началото на кариерата му в Монако не е било никак лесно и основен принос затова е имал и Димитър Бербатов.

Самият Силва разкри това в любопитно интервю в "Мирър", в което разкри как е изпитал от първо лице гнева на Бербатов.

Случката е от септември 2014, когато португалецът вече е напуснал Бенфика в посока Монако. По това време обаче при "монегаските" голямата звезда бе именно българинът и на Силва са му необходими само 90 минути, за да го разбере по трудния начин.

Тогава 19-годишният халф е титуляр за първи път при победата с 1:0 над Гингам, но след мача Бербатов определено му разваля настроението.

"Победихме Гингам в първия ми мач като титуляр за Монако и в последната минута можех да центрирам топката към Бербатов, а не го направих. Мисля, че той бе непокрит. Просто не го видях", споделя Силва.

"Върнахме се в съблекалнята и бях много щастлив докато не дойде Бербатов. Той изрита коша за боклук и започна да ми крещи. Аз, дете на 19, с голяма фигура от световния футбол. Той се обърна към мен и ми каза, 'Кой си мислиш, че си? Да не си Марадона или Зидан?'

"Там стартът за мен бе труден, но с помощта на португалските ми приятели Жоао Моутиньо и Рикардо Карвальо там беше по-лесно да обърна нещата", допълни новото попълнение на Ман Сити.

Касите работят от петък до сряда за мача на Бербатов