Броени дни остават, докато се изиграе първият официален мач на Тотнъм Хотспър на новия стадион на „шпорите” в Северен Лондон. Екстазът в привържениците е огромен, а неистовото чакане изглежда ще приключи всеки момент. Е, желанието за завръщането в дома на Тотнъм обаче бе някак опитомено, след като бордът на отбора обяви цените за сезонните билети на новия „Уайт Харт Лейн”.

Най-евтиният билет за възрастен фен на Тотнъм за сезона ще наброява 795 паунда (929 евро по курса към днешна дата). Това е цената за място на горните етажи зад една от двете врати. Справка показва, че за същото нещо от германския Борусия Дортмунд искат 184 паунда (215 евро) за седалка на „Сигнал Идуна Парк”.

Британската преса потвърди, че от 450 милиона паунда цената за построяването на новия стадион на лондончани първо е скочила до 750 милиона лири, а в крайна сметка пълната сметка е възлязла на един милиард паунда.

По този начин привържениците на Тотнъм ще бъдат принудени да си плащат скъпо да гледат любимите си футболисти в акция на новия стадион. Цената за по-малките е 585 паунда, а най-евтините са пропуските за малки деца – 397,50 паунда.

Най-скъпите места се продават за 1995 паунда. Анонсирането на цените влуди феновете на „шпорите” в социалните мрежи, като някои от тях категорично отказаха да плащат високите суми, за да гледат изявите на отбора. Медиите в Англия пък пишат, че по-заможните фенове на Тотнъм могат да платят и по 2200 паунда, за да се насладят и на допълнителни удобства на стадиона. Те ще включват допълнителен достъп до частен бар с безплатна храна преди срещата, програма и питиета на почивката на дадена среща.