Безспорният антигерой на старта на Висшата лига е Йерсон Москера от Уулвърхемптън. В мача срещу Арсенал колумбийският защитник на два пъти провокира играчи на съперника и като по чудо се размина с картон.
 
Първо се опита да задуши Кай Хаверц. Германецът бутна Москера надолу, но за да запази баланса си, колумбиецът изненадващо се хвана за врата на Хаверц и на практика се опря върху него с цялата си тежест.
 
Епизодът можеше да доведе до изгонване (например Каземиро получи червен картон за позобно действие), но очевидно от ВАР сметнаха действието на Йери за случайно. Въпреки че Кай Хаверц лежа на терена близо четиридесет секунди, държейки адамовата си ябълка.

Йерсон Москера и Кай Хаверц

В края на мача същият Москера хвана за задните части Габриел Жезус, който се бе навел да си оправи  чорапите. Естествено, бразилецът реагира и избута защитника, за което получи жълт картон. Мръсният номер на Йери обаче отново остана ненаказан. 
 
Това беше първият мач на 23-годишния Йерсон Москера във Висшата лига, въпреки че подписа с Уулвърхемптън преди три сезона. На два пъти "вълците" го пращаха под наем - първо в Синсинати, с който спечели редовния сезон на MLS и достигна до полуфиналите на плейофите. След това пък беше преотстъпен на испанския Виляреал, който искаше да го купи, но от Уулвс отказаха. Така че този сезон вероятно ще гледаме още провокации от Йерсон Москера, който е внук на бившия вратар на колумбийския национален отбор Агустин Хулио и племенник на Елкин Мурильо, също национал на страната си.
 
Вижте провокацията на Москера към Жезус във видеото