Жозе Моуриньо има нов план как да върне Манчестър Юнайтед в елита на европейския футбол. След фиаското, което „червените дяволи“ претърпяха на осминафиналната фаза на Шампионската лига срещу Севиля, след като отборът изостава изключително много от лидера във Висшата лига – Манчестър Сити, Специалния иска да осъществи истинска революция в своя състав. Той е набелязал няколко имена за новия си проект и се очаква отново да бъде изключително активен на трансферния пазар. Според информацията на вестник „The Guardian“ лидерът в новия отбор, които Моуриньо планира да изгради, трябва да бъде Уилиан от Челси.

Основен проблем за плановете на Моуриньо може да се окажат нежеланието на Челси да се раздели с бразилеца и също така неговите високи финансови претенции. Уилиан е поискал заплата от 300 хиляди паунда на седмица, за да премине на „Олд Трафорд“.

След останалите трансферни цели на Моуриньо са защитниците Тоби Алдервейрелд от Тотнъм и Самюел Умтити от Барселона. Белгийският футболист има договор с „шпорите“ до лятото на 2019 година и почти сигурно ще бъде продаден след края на настоящия сезон, тъй като отказа да поднови контракта си с лондончани. На практика изглежда почти невъзможна целта на португалеца да подсили своя състав с Умтити, който е основен играч в отбора на Ернесто Валверде и има договор до лятото на 2021 година с каталунците.

Жозе Моуриньо иска да подсили халфовата линия на своя отбор с Тони Кроос от Реал Мадрид или Марко Верати от Пари Сен Жермен. Италианецът изглежда много по-възможна трансферна цел за Манчестър Юнайтед, тъй като дните му на „Парк де Пренс“ изглеждат преброени, въпреки че има договор с френския клуб до лятото на 2021 година.

Моу иска двама от Реал, готви 200 млн. за трансфери

"Дяволските" заплати в джобовете на играчите на Юнайтед

В атака опциите за Моуриньо са Андерсон Талиска от Бешикташ и Бенжамен Павар от Щутгарт.

Играчите, които изхвърчат от Юнайтед, ако Моу продължи

Моуриньо гони има-няма цял отбор от "Олд Трафорд"